Zoeken naar startende ondernemers 2016

 
 
startende ondernemers 2016
Aantal startende ondernemers naar recordhoogte Brussel De Standaard.
Niet te missen. Aantal startende ondernemers naar recordhoogte. 17/05/2017 om 1707: Bron: BELGA. Het aantal Belgen dat een eigen onderneming is gestart was nooit hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van handelsinformatiekantoor Graydon. Vooral koerierbedrijven trekken de kar. Vorig jaar kwamen er in ons land 89.777 nieuwe ondernemingen bij, een toename met bijna 9 procent en een absoluut record, zegt Eric Van den Broele van Graydon. Al moeten de cijfers wel genuanceerd worden: als er rekening wordt gehouden met het aantal ondernemingen dat er in 2016 een punt achter zette, bedraagt de nettogroei slechts 21, procent.
lening startende onderneming
Voor het eerst meer starters dan in recordjaar 2011. 2015 goed voor 82.571 starters UNIZO.
De Startersatlas geeft ook een eerste update over het aantal starters in 2016. Op basis van evenwel voorlopige cijfers is er in het eerste kwartaal van dit jaar een forse stijging met maar liefst 64, procent. Opvallend is echter dat vooral Vlaanderen voor de sterke stijging zorgt. In 2015 openden 1.792, ofwel 41%, meer starters een onderneming. In Brussel daalde het aantal starters met 03%. Wallonië gaat er al het tweede jaar op rij achteruit. Dit jaar was er een daling met 01%. Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder UNIZO: België, en zeker Vlaanderen, heeft een open economie. Gaat het internationaal economisch goed, dan wagen automatisch meer mensen de sprong naar een eigen zaak. De stijging in het startersaantal is dus een positief signaal. Het gaat stilaan beter met de economie. Maar ook, wie wil starten, vindt daar mits een goed businessplan het geld voor. Is het niet bij de banken, dan is het bij vrienden, familie, overheidsinitiatieven zoals de Startlening Plus of het grote publiek. UNIZO benadrukt dat een goede ondersteuning van starters belangrijk blijft. Ze verwijst naar de grote administratieve rompslomp die nog te veel beginnende ondernemers afremt en de noodzaak van een blijvende goede toegang tot financiering.
lening startende onderneming
Startersatlas 2016: Aantal West-Vlaamse starters op hoogste niveau in 10 jaar UNIZO West-Vlaanderen.
Uit de startersatlas 2016 blijkt de BVBA, met 1822%, de belangrijkste vennootschapsvorm voor starters. Toch kiest het merendeel voor de oprichting van een eenmanszaak 6118%. De populairste sectoren voor de opstart van een eigen zaak betreffen de dienstensector, de vrije beroepen, de bouwsector en de detailhandel. Frederik Serruys: De overheid heeft een sleutelrol bij het creëren van een gunstig ondernemersklimaat en het faciliteren bij de opstart van een eigen zaak. Zo kan ze verder werken aan een aantrekkelijk sociaal statuut voor zelfstandigen maar ook aan de toegang tot financiering voor startende ondernemers.
powerplus fietsophangsysteem
Start-ups UNIZO.be.
Starters in je buurt. In samenwerking met GRAYDON krijgt u hier, snel en gratis, inzage in de starters in uw buurt. GRAYDON is de UNIZO partner op het vlak van bedrijfsinformatie, controle op de kredietwaardigheid en risk management. Hieronder is een lijst te vinden van alle nieuwe startende ondernemingen in België.
http://www.taxilux.nl/22506/Taxi-Nieuwegein
Aantal startende ondernemingen op recordhoogte.
ma 25/04/2016 1419: Belga Het aantal startende ondernemingen in België heeft afgelopen jaar een recordhoogte bereikt. In totaal hebben 82.571 ondernemers een eigen zaak opgestart, een stijging met 18, procent in vergelijking met 2014. Daarmee moet het record van 2011 81.220 eraan geloven.
Op naar 5 procent meer starters in 2016 Nieuws NSZ.
2016 is qua aantal starters het derde recordjaar op rij. Nochtans was 2016 niet altijd een even evident jaar voor bepaalde sectoren. Zo kregen de horeca, de handel en de toeristische industrie rake klappen na de aanslagen van 22 maart in Brussel en Zaventem. Maar bovenal zorgde de vrij goede economische conjunctuur ervoor dat opnieuw erg veel mensen beslisten om met een eigen zaak van start te gaan. Er is opnieuw durf en moed aanwezig om voor het ondernemerschap te kiezen. Bovendien voelen ondernemers en ondernemers in spe zich ook voor het eerst sinds lang toch voor een stuk gesteund door het beleid, weet Christine Mattheeuws, voorzitter van NSZ. Een aantal maatregelen, zoals de goedkopere eerste zes aanwervingen, de verlaagde sociale bijdragen of de tax shelter voor investeringen in start ups, moedigen ondernemen echt aan. Wat 2017 betreft op het vlak van startende ondernemingen is het nog een beetje koffiedik kijken.
Onderzoek en statistiek UNIZO.be.
Betalingsbevel juli 2017. Veiligheidscijfers federale politie 2016 juli 2017. Oneerlijke concurrentie juli 2017. Krapte op de arbeidsmarkt juli 2017. Studentenarbeid augustus 2017. Innovatiesubsidies bij KMO's' september 2017. Halfjaarlijkse starterscijfers oktober 2017. Ondernemers en gemeentelijk beleid oktober 2017. Veiligheid oktober 2017.
Startersgids Unizo Editie 2016.
De Startersgids editie 2016 is dé referentie voor elke startende en jonge ondernemer. Alle aandachtspunten die bij het runnen van een onderneming komen kijken, worden er op een heel concrete, onmiddellijk toepasbare manier in uitgelegd. De Startersgids is de meest uitgebreide publicatie 344 pagina's' op de markt voor startende ondernemers.
Startende ondernemers Graydon BE.
Voor ondernemingen die voortdurend op zoek zijn naar nieuwe klanten, vormen startende ondernemers een belangrijke doelgroep. Botst u soms op uw concurrent wanneer u bij gevestigde firmas prospecteert, dan zal dat anders zijn als u startende ondernemers benadert. Als u bij startende ondernemers als eerste aanklopt, dan bent u uw concurrenten telkens te snel af.

Contacteer ons