Resultaten voor startende ondernemers 2016

 
 
startende ondernemers 2016
Aantal startende ondernemers blijft groeien BRUZZ.
2016 was een topjaar voor startende ondernemers. In vergelijking met 2015 noteerden alle gewesten een pak meer starters, goed voor 21, procent meer ondernemingen over het hele land. Brussel blijft de hotspot met maar liefst 1 startende ondernemer op 100 inwoners, maar kampt wel met enkele structurele problemen die al dateren van voor de aanslagen of de tunnelproblematieken.
Simulatie woonkrediet
2016 absoluut topjaar met 89.777 starters in België Graydon BE.
Sterke stijging in 3 gewesten, maar meest in Vlaanderen. Na aftrek stopzettingen blijft netto aangroei aantal bedrijven wel beperkt tot 21, %. Antwerpen 17 mei 2017 Het aantal startende ondernemers is in 2016 andermaal sterk gestegen. Vorig jaar schoten 89.777 nieuwe ondernemers uit de startblokken.
backlink
Onderzoek en statistiek UNIZO.be.
Dit rapport focust op de periode van 2006 tot en met 2016 voor alle data die we uit de jaarrekeningen halen. Ook de financiële gezondheid van eenmanszaken wordt in beeld gebracht. KMO Rapport 2017 NL. KMO Rapport 2017 FR. De Startersatlas is een jaarlijkse publicatie van UNIZO, Graydon en UCM. Klik hier voor de volledige Startersatlas. De UNIZO KMO-barometer wordt sinds 1987 opgemaakt en is de conjunctuurindicator voor de Vlaamse KMO. De barometer wordt per kwartaal samengesteld aan de hand van een bevraging bij een representatief KMO-panel van ruim 3.000 ondernemers en bestaat uit verschillende deelindices.
autos verkopen
Voor het eerst meer starters dan in recordjaar 2011. 2015 goed voor 82.571 starters UNIZO.
De Startersatlas geeft ook een eerste update over het aantal starters in 2016. Op basis van evenwel voorlopige cijfers is er in het eerste kwartaal van dit jaar een forse stijging met maar liefst 64, procent. Opvallend is echter dat vooral Vlaanderen voor de sterke stijging zorgt. In 2015 openden 1.792, ofwel 41%, meer starters een onderneming. In Brussel daalde het aantal starters met 03%. Wallonië gaat er al het tweede jaar op rij achteruit. Dit jaar was er een daling met 01%. Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder UNIZO: België, en zeker Vlaanderen, heeft een open economie. Gaat het internationaal economisch goed, dan wagen automatisch meer mensen de sprong naar een eigen zaak. De stijging in het startersaantal is dus een positief signaal. Het gaat stilaan beter met de economie. Maar ook, wie wil starten, vindt daar mits een goed businessplan het geld voor. Is het niet bij de banken, dan is het bij vrienden, familie, overheidsinitiatieven zoals de Startlening Plus of het grote publiek. UNIZO benadrukt dat een goede ondersteuning van starters belangrijk blijft. Ze verwijst naar de grote administratieve rompslomp die nog te veel beginnende ondernemers afremt en de noodzaak van een blijvende goede toegang tot financiering.
Aantal startende ondernemers naar recordhoogte Brussel De Standaard.
Niet te missen. Aantal startende ondernemers naar recordhoogte. 17/05/2017 om 1707: Bron: BELGA. Het aantal Belgen dat een eigen onderneming is gestart was nooit hoger dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van handelsinformatiekantoor Graydon. Vooral koerierbedrijven trekken de kar. Vorig jaar kwamen er in ons land 89.777 nieuwe ondernemingen bij, een toename met bijna 9 procent en een absoluut record, zegt Eric Van den Broele van Graydon. Al moeten de cijfers wel genuanceerd worden: als er rekening wordt gehouden met het aantal ondernemingen dat er in 2016 een punt achter zette, bedraagt de nettogroei slechts 21, procent.
Op naar 4 procent meer startende ondernemingen in 2017 Nieuws NSZ.
Tags starter startup horeca vrije beroepen webshop. 2017 was een recordjaar qua aantal startende ondernemers. Ten opzichte van 2016, ook al een recordjaar, naam het aantal starters in ons land met 16, procent toe, zo blijkt uit een analyse die NSZ maakte op basis van gegevens Trends Business Information, een handelsinformatiekantoor.
Aantal startende ondernemers zit in de lift België Knack.be.
Bron: De Zondag. Tijdens de eerste zes maanden van dit jaar is het aantal startende ondernemers in België met 58, procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt De Zondag. 53 Keer gedeeld. Deel op Facebook. Deel op Twitter. Deel op Google. Deel op LinkedIn. Restaurant Middle Eats in Antwerpen opende in maart 2017. In België steeg het aantal starters tussen januari en juni van dit jaar met 58, procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De studiedienst van Unizo en Graydon Belgium telden 47.618 starters ten opzichte van 46.023 in 2016.
Start-ups UNIZO.be.
Starters in je buurt. In samenwerking met GRAYDON krijgt u hier, snel en gratis, inzage in de starters in uw buurt. GRAYDON is de UNIZO partner op het vlak van bedrijfsinformatie, controle op de kredietwaardigheid en risk management. Hieronder is een lijst te vinden van alle nieuwe startende ondernemingen in België.
Aantal startende ondernemingen op recordhoogte.
ma 25/04/2016 1419: Belga Het aantal startende ondernemingen in België heeft afgelopen jaar een recordhoogte bereikt. In totaal hebben 82.571 ondernemers een eigen zaak opgestart, een stijging met 18, procent in vergelijking met 2014. Daarmee moet het record van 2011 81.220 eraan geloven.
Startende ondernemers Graydon BE.
Voor ondernemingen die voortdurend op zoek zijn naar nieuwe klanten, vormen startende ondernemers een belangrijke doelgroep. Botst u soms op uw concurrent wanneer u bij gevestigde firmas prospecteert, dan zal dat anders zijn als u startende ondernemers benadert. Als u bij startende ondernemers als eerste aanklopt, dan bent u uw concurrenten telkens te snel af.

Contacteer ons